lördag 26 maj 2007

Limetårta



Bottendeg:

3 dl vetemjöl, 3/4 dl socker, 1 tsk vaniljsocker 175g rumsvarmt smör eller margarin,

Blanda ihop allt detta och tryck ut i form med löstagbar botten. Grädda 200 grader 12-15 min.



Fyllning:

3 ägg, 2 1/2 dl socker, 2 msk rivet limeskal, 1 dl pressad limesaft (ca 4st limefrukter), 5 msk vetemjöl.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt den pressade limesaften det rivna skalet och sist vetemjölet. Häll det över den redan gräddade degen, grädda ytterligare 12 min.



Saknar er redan.

2 kommentarer:

Elin A sa...

Åååh, jag har längtat efter detta recept. =) Har tänkt att sprida det vidare också...

Här i Skogsby är det tyst och tomt. Tror att sommarkurserna drar igång på måndag, det ska bli konstigt att se annat folk på skolan än de vanliga...

matilda s sa...

mums!!!