
1 paket färdig marängbotten (den är delad i två lager)
Grädde
Frysta blåbär
Färska jordgubbar
Grädde och blåbär mellan marängbottnarna, grädde ovanpå och på sidorna och jordgubbar på toppen. Eventuellt riven mörk choklad.
(Självklart ska du använda bär som du själv tycker är godast. Den här kombination råkar vara min favorit.)
1 kommentar:
Precis! Jag bakade också tårta på min födelsedag av samma anledning :)
Här är min chokladtårta och den är jättelätt den med för jag "fuskade" och använde färdig mix! Dock glömde jag att jag borde haft en form med löstagbara kanter för bottnen gick sönder lite när jag skulle ta ut den och skära lager av den. Och det blev jättejättemycket tryffel. Så min rekommendation är att halvera tryffelreceptet!
Kakan är som sagt en färdig mix som innehåller både botten och glasyr. Jag använde kungsörnens "chokladtårta".
tryffel:
smält 100 g smör
häll i 3 dl grädde
låt precis koka upp och dra undan kastrullen från värmen.
bryt i 500 g choklad (t.ex. bara mörk, bara ljus eller hälften hälften) och rör tills allt har smält.
Häll sist i 2 msk stark rom (eller nån annan likör/sprit du kanske föredrar).
Nu är det bäst att ha en form med löstagbara kanter redo, för tryffeln kommer att vara ganska lös när den läggs mellan bottnarna. Sen ska allt stelna i kylskåpet i minst fyra timmar.
Vet inte om man skulle kunna låta tryffeln stelna lite i förväg innan man brer den på bottnarna?
Det är bra att ha nåt tillbehör till, t.ex. grädde eller bär, för den är ganska mättande och mäktig.
Det blev lite rörigt, min beskrivning!
Skicka en kommentar